DA LI JE OVO KRAJ: Testiranjem otkrivena nova metoda koja ubija rak i 100 POSTO JE EFIKASNA

 


Stručnjaci su uspjeli da se izbore sa ćelijama raka crijeva pomoću nove imunoterapije, te su objavili kako su rezultati 100 % uspješni u ogledu koji je rađen na miševima oboljelim od ove bolesti.

Nova radioimunoterapija kombinuje tradicionalnu radijaciju i imunoterapiju. (Tekst se nastavlja ispod)

Oni vjeruju da se ona može primeniti na različitim oblicima ove bolesti jer je imunoterapija viđena kao jako dobar način u liječenju raka koja može da zamijeni hemoterapiju za nekoliko godina, piše Dailymail.

Ona budi imuni sistem pacijenta i uči tijelo kako da se samo bori protiv malignih ćelija.

Radioimunoterapija proizvodi molekule koji su napravljeni da prepoznaju i unište ćelije raka. Ove ćelije tijelo samo proizvodi uz pomoć imunog sistema i one su zadužene za borbu protiv bakterija i virusa.

Kada se ove ćelije ubrizgaju u tijelo pacijenta, one putuju do ćelija raka i direktno ih pogađaju sa određenom dozom radijacije. (Tekst se nastavlja ispod)

Kod miševa na kojima su vršeni ogledi, ćelije raka su ubijene dok su zdrave ćelije ostale netaknute. Ova metoda može da se primijeni i na druge vrste raka kao što su rak dojke, pluća, pankreasa, melanom…

Još uvijek nije precizirano da je ova metoda spremna za probu na ljudima i da će vrijeme pokazati hoće li se on uopšte primenjivati na ljudima, piše “Telegraf.rs”.