ŠLAJM I DOSADNI KAŠALJ VAM NE DAJU MIRA: Prodisaćete uz pomoć smese od ova tri sastojka


 

Umesto da koristite sve te silne lekove u ublažavanju kašlja i ostalih propratnih tegoba, mnogo je bolje da se okrenete prirodnim lekovima koje sami možete da napravite.

Onog trenutka kada uporni kašalj počne da nas sprečava u obavljanju osnovnih i redovnih aktivnosti većina nas pribegne brojnim sirupima i lekovima koji su namenjeni za rešavanje tog problema. Umesto njih, decenijama unazad bolje su se pokazali prirodni lekovi, napravljeni u našoj radinosti. (Tekst se nastavlja ispod)

Obloge od meda pokazale su se fantastičnim u ublažavanju i uklanjanju kašlja, naročito kod dece. Ova smesa posebno olakšava tegobe. Sada ćemo vam otkriti i recept.

Potrebni sastojci:

Domaći med

Maslinovo ulje

Brašno

Otprilike ide ista mera svih sastojaka, u zavisnosti od količine smese koju želite da napravite. Slobodnom procenom, prilikom pripreme smese, sami odredite količinu sastojaka.

Priprema:

Prvo treba pomešati malo brašna i maslinovog ulja, nakon čega ćete dodati i med. Potrudite se da sastojke dobro promešate, kako biste dobili ravnomernu smesu, nakon čega ćete je staviti na gazu, koju ćete prekriti peškirom. (Tekst se nastavlja ispod)

Upotreba:

Gazu postavljate na leđa ili na prsa, pa je fiksirajte lepljivom trakom kako se ne bi pomerala. Ukoliko oblogu stavljate deci, nanesite je tri sata pre njihovog odlaska u krevet