EVO KAKO MORSKA VODA UTIČE NA VAŠE ZDRAVLJE: Da li utče pozitivno ili negativno?


 

Morska voda ima brojna svojstva, ali da li je i koliko dobra za naše zdravlje?

Od davnina ljudi znaju da more pozitivno utiče na zdravlje. Naučnici su naveli četiri razloga zašto bi na odmoru što pre trebalo da skočite u more. (Tekst se nastavlja ispod)

Grčki naučnik Hipokrat, čiju zakletvu lekari i danas polažu kada prihvataju svoju profesiju, mnoge svoje pacijente lečio je kupanjem u vodi bogatoj mineralima. Savremena nauka je potvrdila njegova saznanja.

Postoje četiri zdravstvena razloga zbog kojih treba odmah otići na plažu i baciti se u more.

Može ojačati imuni sistem

Morska voda je puna vitamina, soli, aminokiselina i mikroorganizama koji deluju kao prirodni antibiotici i pomažu vašem telu da se bori protiv štetnih bakterija.

Udisanjem morskog vazduha u organizam ćete uneti negativno naelektrisane jone, koji su takođe važni za odbranu organizma. Takođe, plivanjem ćete proširiti pore na koži, što će ubrzati eliminaciju toksina.

Može poboljšati cirkulaciju

Plivanje u velikoj meri doprinosi kvalitetu rada krvotoka, a toplija morska voda može efikasno da nadoknadi minerale izgubljene usled stresa, loše ishrane i spoljašnjih zagađenja.

Balansira organizam

Dok plivate u moru, vaše telo pokreće sistem samoizlečenja, smanjujući simptome bolesti kao što su astma, artritis, bronhitis i upale.

Voda bogata magnezijumom opušta mišiće i pozitivno utiče na kvalitet sna, što doprinosi mentalnoj stabilnosti i dobrom raspoloženju. (Tekst se nastavlja ispod)

Može pozitivno uticati na kožu

Već pomenuti magnezijum u morskoj vodi pomaže u hidrataciji i spoljašnjem izgledu vaše kože. Efikasan je i u smanjenju crvenila i hrapavih delova kože, te se preporučuje osobama koje pate od dermatoloških problema da što više vremena provode u moru.