BEZ KUVANJA, SVEŽ I SOČAN: Ovo je tajna savršenog mlevenog paradajza


 

Upoznajte lagani i neodoljivi recept za pripremu sirovog mlevenog paradajza koji se ne kuva, a može da posluži kao temelj za raznovrsne umake i jela.

Ovaj jednostavan proces će vas iznenaditi svojom svežinom i bogatstvom ukusa. Samo nekoliko koraka je dovoljno da stvorite osvežavajući mleveni paradajz koji će dodati note svežine vašim kulinarskim kreacijama. (Tekst se nastavlja ispod)

Spremite se da otkrijete tajnu pripreme besprekorno savršenog sirovog mlevenog paradajza!

Sastojci:

4-5 zrelih paradajza

1-2 čena belog luka (po izboru)

2 kašike maslinovog ulja

So, po ukusu

Sveže mleveni crni biber, po ukusu

Sveže iseckani peršun ili bosiljak

Priprema:

1. Pažljivo operite paradajze pod hladnom vodom i sušite ih.

2. Isecite paradajze na četvrtine, izvadite unutrašnje delove sa semenkama kako biste postigli gušću konzistenciju mlevenog paradajza.

3. Stavite četvrtine paradajza u blender ili procesor hrane i blendirajte dok ne dobijete glatku smesu. Ako volite malo komadića u mlevenom paradajzu, smanjite vreme blendiranja.

4. Dodajte beli luk (ako koristite), maslinovo ulje, so i biber po ukusu. Nastavite sa blendiranjem dok se svi sastojci ne sjedine u jedinstvenu, glatku smesu.

5. Po želji, dodajte sveže iseckani peršun ili bosiljak kako biste obogatili aromu. Blago promešajte smesu da se svi sastojci ravnomerno sjedine. (Tekst se nastavlja ispod)

6. Probajte mleveni paradajz i prilagodite začine prema svom ukusu.

7. Sipajte pripremljeni mleveni paradajz u staklenku ili posudu sa poklopcem i čuvajte ga u frižideru.

Mleveni paradajz može ostati svež do 3-4 dana.