OVAJ NAPITAK KOJI JAČA ZGLOBOVE: Pun je minerala, vitamina i proteina


 

Najčešći problem sa zglobovima je bol u koljenima, jer koljena snose najveći teret. Tokom godina, funkcionalnost koljenskog zgloba se mijenja, postepeno se “istroši”. (Tekst se nastavlja ispod)

Kao rezultat toga, ligamenti sa mišićima postaju manje pokretni, nisu tako fleksibilni kao u mladosti.

Zbog čega se smanjuje podmazivanje zglobova?

Podmazivanje zglobova se smanjuje zbog nedostatka magnezijuma, vitamina, kalcijuma, silicijuma, kalijuma u tijelu. Pored toga, svi ovi hranljivi sastojci su neophodni za naše druge organe i sisteme.

Ishrana je izuzetno važna za imunitet i opšte zdravlje organizma, a kada postoje bolovi u zglobovima, postoje namirnice koje je važno uključiti u ishranu.

Evo recepta za napitak koji sadrži brojne vitamine, ali i minerale koji jačaju zglobove, hrskavicu i pozitivno utiču na zdravlje kostiju.

Sastojci:

1 kašika organskog meda

1 čaša destilovane vode

50 g badema

prstohvat mljevenog cimeta

1 šolja svježe cijeđenog soka od narandže

2 šolje ananasa isječenog na male kocke

1 šolja ovsenih pahuljica (Tekst se nastavlja ispod)

Priprema:

Ovsene pahuljice potopite u vodi da odstoje, a bademe isjeckajte. Iscijedite sok od ananasa, za to je dovoljno da ih stavite u gazu i dobro pritisnite.

Stavite sve sastojke za napitak u blender, i miksajte dok ne dobijete jedinstvenu kašu. Pijte napitak jednom dnevno za užinu kao sjajan izvor vitamina, minerala i proteina.

Napomena: Predloženi napitak nije lijek nego dodatak ishrani. Ukoliko osjećate tegobe, neophodno je da se obratite stručnjaku.