Samo OVO JE DOVOLJNO da zaustavi PROPADANJE zglobova i hrskavice: EVO KAKO DA SPASITE VAŠE TIJELO!

 


Svako zna da bi trebalo kosti održavati zdravim, ali da li ste znali da je takođe vrlo bitno održavati ono što se nalazi između kostiju? Hrskavica može lako da se ošteti i bude vrlo bolna, zbog toga naučite kako da vodite računa o njoj.

Šta radi hrskavica?

Osim što oblikuje uši i nos, hrskavica takođe djeluje kao jastuk na krajevima kostiju gdje se spajaju zglobovi. Ona omogućava kostima da se kreću glatko i lako. Međutim, tokom vremena i pored napornih aktivnosti, hrskavica može da se ošteti, što dovodi do artritisa koji se odlikuje bolovima, ukočenošću i oticanjem. (Tekst se nastavlja ispod)

Liječenje

Analgetici i dopune se obično koriste za liječenje ovog poremećaja, a u ekstremnim slučajevima može doći do hirurške intervencije. Hrskavica postaje krhka kako starimo, ali to ne znači da ne možemo da je održimo zdravom i čak podstaknemo novi rast. Zapravo je vrlo lako to uraditi!

Izbjegavajte inflamatornu hranu

Artritis i bolovi u zglobovima su vezani za upalu i mogu da nastanu od onoga što jedete. (Tekst se nastavlja ispod)

Zbog toga je najbolje da se opredelite za antiinflamatornu dijetu, što znači da jedete više povrća, voća, žitarica, posnog mesa, ribe, kao i zdrave masti poput maslinovog ulja i avokada.

Jabuke, zahvaljujući hemikalijama pod nazivom kvercetin, promovišu proizvodnju kolagena i velika količina se nalazi u ljusci, zato je ne ljuštite! Uverite se da pijete dosta vode i vaši zglobovi će vam biti zahvalni.