REGULIŠE HOLESTEROL, ČISTI TELO OD OTROVA I TEŠKIH METALA: Moćniji napitak ne postoji, obavezno zapišite recept!

 


Korijander se sve češće opisuje kao čudo iz prirode kada je reč o regulaciji povišenog pritiska i čišćenju tela od toksina.

Navodno, korijander je odličan prirodni antiseptik, a još čuveni starogrčki lekar Hipokrat opisivao ga je i preporučivao kao lek jer ima i antizapaljensko dejstvo. On snižava nivo šećera u krvi, koristio se kao protivotrov nakon trovanja hranom, a deluje i protiv urinarnih infekcija. (Tekst se nastavlja ispod)

Ipak, ono po čemu je korijander najpoznatiji jeste njegovo dejstvo protiv povišenog krvnog pritiska!

Naime, ovaj začin obiluje vlaknima, koji blagotvorno deluju na kardiovaskularno zdravlje, a brojna naučna istraživanja dokazala su koliko je efikasan. Prema odvojenim studijama naučnika iz Pakistana i Indije, korijander deluje tako što snižava faktore koji dovode do bolesti srca — na prvom mestu povišen krvni pritisak i LDL (loš) holesterol!

Kako se koristi korijander?

Može se kupiti u zrnima ili u vezi, a obe verzije su vrlo efikasne. Mnogi savetuju da, jednostavno, dodate korijander obroku makar jednom dnevno kako biste snizili krvni pritisak. (Tekst se nastavlja ispod)

Dr Vasant Lad savetuje sa se jedna kašičica korijandera pomeša s prstohvatom kardamona i sve prelije čašom sveže ceđenog soka od breskve, kao i da se ova mešavine pije dva do tri puta dnevno.

Sve je popularniji i korijanderov čaj, koji se priprema vrlo lako. U šolju sipajte kašičicu semena korijandera i to prelijte sa 2 dl proključale vode. Poklopite i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Potom procedite i pijte. Preporučena doza iznosi dve šolje dnevno, a savetuje se da jednu šolju čaja od korijandera pijete između doručka i ručka, a drugu između ručka i večere.