OVAJ SIRUP IZBACUJE SVE VIRUSE IZ ORGANIZMA: Kašalj nestaje kao rukom odnesen, a upaljeni sinusi postaju prošlost [RECEPT]


Ovaj prirodni lek umiruje kašalj, curenje iz nosa, upalu grla i smiruje simptome mnogih drugih upalnih stanja. Luk je veoma hranjiva i zdrava namirnica. U sebi sadrži sumporna jedinjenja, pektin i glukokinine sa antibakterijskim dejstvom.

Sirup od luka je vrlo jednostavan za pripremu, jeftin je, zdrav i može se davati i odraslima i deci. Preporučuje se kod kašlja, smanjenja mukusa (količine sluzi akumulirane u disajnim organima), smanjenja telesne temperature i drugih upalnih procesa, posebno gornjih i donjih respiratornih puteva. (Tekst se nastavlja ispod)

Luk ubrzava i cirkulaciju, čime pospešuje znojenje i izbacivanje toksina i virusa iz organizma.

Recept za sirup od luka:

  • 1 glavica velikog crnog/crvenog luka
  • 2-3 kašike šećera ili meda

Priprema i primjena:

Isecite luk na manje kockice i dodajte šećer ili med. Ostavite da stoji poklopljeno nekoliko sati. Nakon 3-4 sata procedite 4-5 ml sirupa. (Tekst se nastavlja ispod)

Najbolje je svaki dan praviti novi sirup, jer od stajanja nestaju nutritivne vrednosti. Sirupu od crnog luka možete dodati i čen izgnječenog belog luka, koji će pružiti dodatnu pomoć u borbi protiv virusa i bakterija. 

Sirup konzumirajte tri puta dnevno po kašiku (5 ml).