MNOGI IH ZANEMARUJU: Ovi simptomi ukazuju na ozbiljne bolesti i ne biste ih trebali zanemariti

 


Naš savremeni način života tako je užurban da teško možemo naći vremena za zaustavljanje i slušanje našeg tijela. 

Ako se nešto u našem tijelu mijenja, ne primijetimo ga ili samo mislimo da će sve biti u redu. No, postoje neki simptomi koji ukazuju na ozbiljne bolesti i ne bismo ih trebali zanemariti. Bright Side prikupio je neke informacije o signalima koje naše tijelo šalje da nam kaže da nešto nije u redu. (Tekst se nastavlja ispod)

Neobjašnjeni gubitak težine

Nema mnogo žena koje se uzrujavaju zbog gubitka težine. Ali ako iznenada izgubite težinu bez prehrane i vježbanja, morate se obratiti pozornost na to. Razlozi mogu biti različiti: kronični stres, dijabetes, rak, i tako dalje. Preporučljivo je odmah posjetiti liječnika.

Hronični umor

Ponekad svi osjećamo stvarno iscrpljeno, ali ako ste umorni za više od 2 tjedna (čak i ako ste dovoljno sna), bolje je vidjeti liječnika. Ovaj simptom može biti uzrokovan: problemi sa štitnjačom, bolesti srca ili nedostatak vitamina D.

Promjene dojki

Svaka bi žena trebala napraviti jednomjesečni pregled dojki jednom mjesečno. Ako uočava bilo kakve promjene (boja, oblik, grudice i tako dalje), ona bi trebala posjetiti njezin ginekolog ili obiteljski liječnik. (Tekst se nastavlja ispod)

Pomanjkanje daha i vrtoglavica tokom jednostavne vježbe

Ako se lagana tjelesna aktivnost poput penjanja na 2. kat izaziva vrtoglavicu i kratkoću daha, preporučljivo je posjetiti liječnika jer ti simptomi mogu ukazivati ​​na astmu ili bolesti srca.