Drevni čuvar zdravlja: Ovo moćno seme sprečava rak, čisti krvotok, štiti srce i pluća i jača imunitet do maksimuma!

 


Slačica je osnovni sastojak senfa, a pronađeni su recepti za senf u spisima starim oko četiri hiljade godina. Pored specifičnog ukusa zbog kog je ova biljka poznat začin ona je i izuzetno zdrava i lekovita, ali je i izuzetno jaka.

Kako izgleda biljka slačica?

U narodu se slačica biljka odomaćila i kao gorčica. Nešto ređe nazivaju je gorušicom, mustardom, ognjicom. Postoje dve vrste ove biljke: crna slačica (Barssica nigra) i bela slačica (Sinapis alba). (Tekst se nastavlja ispod)

Kako se koristi slačica kao lek?

Najlekoviti deo slačice je svakako njeno seme. Ono nema miris, ali ga zato karakteriše, jak i ljut ukus. Semenke su se pokazale jako dobro kod problema sa srcem, digestivnim traktom i jetrom

Seme ove lekovite biljke može pomoći onesvešćenim osobama da se povrate. Dovoljno je samo kašičicu mlevene slačice staviti osobi ispod nosa. Mleveno seme biljke ima jak i ljut miris koji će pomoći povratku svesti.

Ulje koje se pravi sa belom slačicom je po izgledu slično suncokretovom, jer je žućkaste boje. To je etersko ulje, koje se mora izuzetno pažljivo koristiti. Njegova ljutina može iritirati sluzokožu i prozurokovati plikove i opekotine. Upravo je to i razlog što se ono mora držati pod ključem u apotekama i što se izdaje samo uz recept. (Tekst se nastavlja ispod)

Ova izuzetno jaka tečnost može lako usmrtiti životinje, zato napominjemo: sa njom treba vrlo oprezno rukovati.

Određena istraživanja dokazuju kako se ulje slačice može čak i koristiti kao prevencija kod raka i tumora. Tome je zaslužna baš supstanca izotiocianat.